Meteen naar de inhoud

Tetrahydrocannabidiol, THC, is de belangrijkste psycho-actieve stof in een cannabis plant.
THC is in staat je gedrag te veranderen door zich te verbinden aan de receptoren op je neuronen (zenuwcellen) wat leidt tot een verandering in de activiteit. De cannabinoïde-receptoren zijn geconcentreerd in de hersengebieden die in verband staan met het geheugen, de coördinatie, het denken, het genot en de tijdsbeleving.

De zenuwen in andere delen van ons lichaam hebben ook cannabinoïde-receptoren. THC zorgt voor pijnverlichting, maar het verbindt zich niet op dezelfde manier aan de receptoren in de hersenen als opioïden, zoals morfine, heroïne en andere drugs afkomstig van de papaverplant. THC geeft je een euforisch gevoel door de hersencellen die dopamine afgeven te stimuleren.

THC heeft ook invloed op de manier waarop je hersenen nieuwe herinneringen verwerken en vormen. Het kan er voor zorgen dat je hallucinaties en desillusies beleeft en het kan zelfs de manier waarop je denkt veranderen. Al deze effecten maken marihuana tot een populaire drug, maar in sommige gevallen wekt het ook de zorgen van mensen die zich inzetten voor de mentale gezondheid.

Het National Institute on Drug Abuse geeft aan dat het gebruik van THC bepaalde symptomen van schizofrenie kan uitlokken, hier kan je meer vinden over cannabis en schizofrenie, let op, dit is in het engels.
‘Vreetbuien’ zijn een andere bekende bijkomstigheid; THC stimuleert namelijk de eetlust. Het maakt je ook ontspannen en heeft invloed op je reukvermogen, gezichtsvermogen en je gehoor.

Het staat er ook om bekend vermoeidheid te veroorzaken, en in sommige gevallen vermindert het de symptomen van agressie. Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat THC goed werkt tegen misselijkheid en overgeven en dat het een aantal anti-emetische eigenschappen heeft.

Enkele voordelen van THC:

– Pijnstillend
– Bevordert slaap
– Verminderd slaapapneu
– Psychoactief
– Euforisch
– Verminderd misselijkheid
– Bevordert eetlust
– Remt groei van tumorcellen
– Anti depressivum
– Anti kramp
– Vermindert oogdruk
– Stimuleert botgroei
– Is neuroprotectief
– Anti oxidant

THC-Tetrahydrocannabinol

Disclaimer.
Alle informatie in onze webshop is niet bedoeld als medisch advies. Daarnaast vervangt de informatie in onze webshop nooit het advies van uw arts. Raadpleeg altijd uw arts bij ziekte, twijfel of gebruik van CBD-producten. De (product)informatie op YourOwnDoctor.nl is enkel ter informatie en vervangt nooit het advies van een arts of apotheker. Ondanks dat cannabisolie (CBD-olie / THC-olie) als voedingssupplement wordt gezien en niet als medicijn, kunt u gerust advies hierover inwinnen bij uw arts of apotheker.

Gebruik cannabisolie niet bij zwangerschap of borstvoeding. Raadpleeg altijd een arts voordat u uw dieet wijzigt of een nieuw product gebuikt.

Wij doen géén medische uitspraken en de informatie is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop