Meteen naar de inhoud

Geneeskrachtige kruiden

Genezen met planten en kruiden is de oudste en meest oorspronkelijke vorm van geneeskunde, die de mens kent. De kennis van de werking van deze planten en kruiden vormde hetgeen nu nog bekend staat als de volksgeneeskunde en legde de basis voor de reguliere medische wetenschap van onze moderne tijd. De volksgeneeskunde berust  traditioneel op overgeleverde ervaringen en gebruiken, die hetzij schriftelijk, hetzij mondeling werden bewaard.

Natuurmiddelen, die toegepast worden bij Fytotherapie, Homeopathie en diverse andere Natuurgeneeswijzen. Natuurlijke geneesmiddelen voor diverse ziektes, aandoeningen en klachten. Maar ook lekkere kruiden die tevens gezond zijn. Zoals Ui en Knoflook o.a. goed voor de bloedsomloop. Beredruif tegen blaasinfecties. Blauwe Bosbes voor o.a. darmen en diabetes. Jeneverbes o.a. bij Reuma. Gezonde Medicinale Kruiden op alfabet, hun werking en toepassing

Voor de genezing van allerlei aandoeningen en bevordering van de gezondheid en vitaliteit, werden in de oudheid al veelvuldig kruiden toegepast. Ook worden er al eeuwenlang kruiden gebruikt in allerlei gerechten voor de lekkere smaak en het kruidige aroma.

Kruiden kunnen van verschillende delen van planten afkomstig zijn: van de wortels, bladeren, bloemen, vruchten of bloesems. Kruiden kunnen op verschillende manieren worden gebruikt; meestal wordt er een kruidendrank van gemaakt.

Geschiedenis

Wat is de geschiedenis van Kruiden ?

Fytotherapie of kruidenleer vindt haar oorsprong in Soemerië, waar ruim 3000 jaar geleden al beschrijvingen en recepten met geneeskrachtige planten en kruiden werden opgetekend op kleitabletten. Via de Egyptenaren, de Grieken, de Romeinen, de Kelten en Germanen, middeleeuwse kruidenvrouwen en monniken werd de kruidenkennis zoveel mogelijk bewaard, uitgebreid en doorgegeven. De laatste jaren is er gelukkig ook weer belangstelling vanuit de wetenschap en worden vele planten in laboratoria op hun geneeskrachtige stoffen onderzocht.

Meer weten over de geschiedenis van kruiden?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop