Meteen naar de inhoud

”Endo” staat voor endogeen, wat Grieks is voor ‘Herkomst van binnen’ wat weer refereert aan lichaams-eigen stof. Buiten een levend lichaam, zijn cannabinoïden aangetroffen in Cannabis, vandaar de naam cannabinoïden.

Ons lichaam bestaat uit miljoenen cellen en elke cel is omgeven door een celwand of – membraam. In deze celwanden zitten receptoren. Receptoren zijn een soort eiwitten waar een specifieke molecuul zich aan kan binden en invloed op kan uitoefenen. Wanneer een stof zich aan de receptor op de celwand bindt, zal de cel worden geprikkeld en vervolgens worden aangezet tot een bepaalde actie.

Er zijn de laatste jaren veel onderzoeken gedaan naar de werkzame bestanddelen van Cannabis en ook naar de manier waarop deze bestanddelen bijdragen aan de verbetering van pijnklachten en de genezing van ziekten.
De belangrijkste ontdekking hierin is dat de hersenen een lichaamseigen cannabis systeem hebben.
Dit word het Endocannabinoïde systeem genoemd.
Omdat de overeenkomsten van de stoffen van de mens en cannabis zó erg met elkaar overheen komen, dat het lichaam het herkent als ‘lichaamseigen’.
Cannabisreceptoren (CB1 en CB2), endocannabinoïden en enzymen vormen samen het endocannabinoïde systeem. De 2 belangrijkste endocannabinoïden zijn:
Anandamide (N-arachidonoylethanolamine of EAE) en 2-arachidonoylglycerol (2-AG).

Een cannabinoïden is een stof die kan binden aan een cannabinoïdereceptor, waarvan er minstens 2 typen bestaan: CB1 en CB2

Het endocannabinoïden-systeem is in de hersenen betrokken bij bepaalde processen in het lichaam, waaronder: pijn, hongerig gevoel, bloeddruk en beweging. Er komen steeds sterkere aanwijzingen dat dit systeem ook een belangrijke rol speelt bij de aansturing van de hersenfuncties, zoals het geheugen, aandacht en impulsiviteit.

Hoe werkt  het endocannabinoïde systeem?
In dit filmpje word het in 3 minuten kort samengevat. Het endocannabinoïde systeem is belangrijk voor het normaal functioneren van het lichaam.

endo cannabinoïden systeem

Disclaimer.
Alle informatie in onze webshop is niet bedoeld als medisch advies. Daarnaast vervangt de informatie in onze webshop nooit het advies van uw arts. Raadpleeg altijd uw arts bij ziekte, twijfel of gebruik van CBD-producten. De (product)informatie op YourOwnDoctor.nl is enkel ter informatie en vervangt nooit het advies van een arts of apotheker. Ondanks dat cannabisolie (CBD-olie / THC-olie) als voedingssupplement wordt gezien en niet als medicijn, kunt u gerust advies hierover inwinnen bij uw arts of apotheker.

Gebruik cannabisolie niet bij zwangerschap of borstvoeding. Raadpleeg altijd een arts voordat u uw dieet wijzigt of een nieuw product gebuikt.

Wij doen géén medische uitspraken en de informatie is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop