Meteen naar de inhoud

De Acerola Kers

Deze kers behoord tot 1 van de beste fruitsoorten ter wereld, het wordt ook wel de West-Indische kers genoemd of barbadoskers, in het Arabisch word deze Kirsz Al-Hindi genoemd.
De kers zit boordevol Vitamine C tot wel 30 x meer dan een sinaasappel. De kers kan je gewoon eten, maar omdat de kers vers moeilijk te verkrijgen is, omdat de vrucht erg kwetsbaar is met vervoer, zijn er in ons land kruiden van deze ‘superfood’ te verkrijgen, als je dan 100 gram Acerola kers poeder neemt, zit hier 1864% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C in.
Ook bevat het vele andere vitamines en nuttige stoffen, zoals vitamine A, B1 en B2, wat goed is voor de energiemetabolisme.
Overigens zijn er naast de kruiden ook de sappen verkrijgbaar. Om de zure smaak te verzachten worden ze vaak gemengd met druiven, passievruchten, appel of kersen. Als ze op de juiste manier worden gedoseerd, geven ze een exotische nuance in warme gerechten. Daarom worden ze ook gebruikt als speciale fruitschijfjes of als additief in granen.

De kers is in een wetenschappelijk onderzoek bewezen dat het goed is tegen kanker en vele andere aandoeningen, alle voordelen worden hier nog verder besproken.

Naast vitamine C, provitamine A, vitamine B1, B2, niacine, eiwit, ijzer, fosfor en calcium bevat de acerola-kers ook een breed scala aan fytochemicaliën. Hun antioxiderende en cholesterolverlagende effecten zijn herhaaldelijk bevestigd in verschillende wetenschappelijke studies.

Studies

Volgens een studie van het Journal of Nutritional Science en Vitaminology kan acerola- kersenextract de groei en verspreiding van longkanker helpen stoppen.

In een andere studie gepubliceerd in 2004 in een kwestie van Phytotherapy Research , helpt acerolasap extract de groei van tumorcellen te remmen. Ook kan de kers de antioxidantcapaciteit van andere voedingsstoffen verbeteren wanneer ze tegelijkertijd worden geconsumeerd.

Volgens het tijdschrift Rural Science , dat in 2006 een studie publiceerde, heeft de acerola-kers de hoogste antioxidantcapaciteit van 14 verschillende Amazone-bessen. En in een soortgelijke studie van het tijdschrift Plant Foods en Human Nutrition , heeft onrijpe acerola een zeer krachtig vermogen om DNA te beschermen tegen oxidatieve stress en kan het de vrije radicalen DPHH remmen.

Een andere studie die in 2008 in Japan werd uitgevoerd, toont aan dat acerola-kersenpolyfenolen radicale spoelingsactiviteiten hebben evenals remmende effecten op geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE’s) en alfa-glucosidase.
In 2011 toonde Plant Foods voor menselijke voeding aan dat deze vrucht het lichaam beschermt tegen oxidatieve stress. Dit betekent dat het lichaam helpt om ziekten en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Voordelen

 • Kanker
  Vanwege de hoge vitamine-C gehalte draagt dit ook bij om het risico op kanker te verminderen, met name van de baarmoederhals, de borst én de huid
  Antioxidanten spelen een grote rol bij de preventie tegen kanker
  Ze bestrijden schadelijke vrije radicalen uit het lichaam, welke verantwoordelijk zijn voor de mutatie van gezonde cellen naar kankercellen

  het Journal of Nutritional Science and Vitaminology publiceerde een onderzoek waaruit bleek dat acerola- kersenextractde groei en verspreiding van longkanker hielp stoppen

 • Diabetes
  De antioxidanten kunnen de afgifte van suiker in de bloedbaan vertragen.

  Ze kunnen ook de glucose & insuline reguleren, zo ook de bloedsuikerspiegel.
  De polyfenolen voorkomen ook de vorming van geavanceerde glycatie-eindproducten (AEG’s)

 • Gezondheid van het hart
  Vanwege de hoge hoeveelheid aan vitamine C is uitstekend tegen hartziekten, door Acerola aan je dagelijkse voedingspatroon toe te voegen kan het helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen. 

  Kalium in deze vrucht verwijdt de bloedvaten en verhoogt de bloedstroom. Dit verlaagt vervolgens de bloeddruk. Dit verlaagt je kansen op het ontwikkelen van atherosclerose en voorkomt ook hartaanvallen en beroertes.

  Weerstand – imuummsysteemEnergieniveau
  Vitaminen C en A helpen bij aan het immuunsysteem

  Bij het produceren van witte bloedcellen welke in ​​het eerste lijn met de verdediging van ons lichaam tegen vreemde deeltjes staan.
  Vitamine C is ook een cruciaal onderdeel van collageen. Het collageen zorgt ervoor dat het lichaam sneller zichzelf herstelt door cellen, organen, weefsels en bloedvaten te herstellen van ziekte of letsel.
  Bovendien regelt het ook de stroom van interferonen – zijn de chemicaliën die vechten tegen infecties veroorzaakt door verschillende virussen.

 • Tegen huidveroudering en betere conditie van de huid
  Acerola kers bevat eigenschappen die beschermen tegen oxidatieve stress . Dit veroorzaakt voortijdige veroudering.

  Het vitamine C-gehalte vermindert het ontstaan ​​van rimpels en een droge huid. Het kan ook het verouderingsproces vertragen .
  Ook helpt het kopergehalte in deze bessen elastine te ontwikkelen. Dit bevordert de stevigheid van de huid en elasticiteit.

 • Gewichtsverlies
  Acerola is laag in vetten, calorieën & Natrium
  Ook word het metabolisme versnelt en word het risico’s op obesitas verminderd

 • Spijsvertering
  De voedingsvezels dragen ook bij aan een betere spijsvertering, het verplicht ook een opgeblazen gevoel, constipatie, krampen, diarree, maagzweren & andere maag/darmklachten

 • Goed voor de ogen
  Het gehalte vitamine-A, Luteïne & beta-caroteen verbeteren het gezichtsvermogen
  Ook voorkomen ze dat cataracten zich vormen en stoppen met retinale bloedingen.
  Ze verbeteren het nachtzicht, verminderen het risico op retinitis pigmentosa en vertragen het begin van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie

Gevaren

Allergie-patiënten pas op! De ingrediënten van acerola kunnen een kruisreactie veroorzaken in latexallergie en leiden tot ernstige allergische reacties.

Sommige mensen hebben negatieve reacties gemeld bij het eten ervan. Deze omvatten maagklachten en slapeloosheid. Te veel acerolakersen kunnen ook diarree veroorzaken.

Het hoge vitamine C-gehalte kan ook gevaarlijk zijn als je last hebt van jicht of nierstenen hebt. Vitamine C kan het urinezuurniveau juist verhogen.

Als je bloedverdunners gebruikt, vermijd dan ook om deze kersen in te nemen. De acerola-kers werkt samen met bloedverdunners en hormoonmedicatie. Het kan ook bijwerkingen van misselijkheid, krampen en diarree veroorzaken.

Het consumeren van meer dan 6 gram acerolakersen per dag veroorzaakt milde hoofdpijn. Andere bijwerkingen die verband houden met het teveel consumeren van deze ‘superfood’ zijn duizeligheid, vermoeidheid en flauwvallen.

Het is niet bekend of het gebruik van acerola tijdens de zwangerschap of borstvoeding schadelijke bijwerkingen veroorzaakt. Als maatstaf voor de veiligheid kunt u het beste een arts raadplegen voordat u acerola-supplementen gebruikt.

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop